10/04/2013

Spaghetti "aglio, olio e peperoncino" con una spolveratina di... porcini! Spaghetti "garlic, oil and chilly pepper" sprinkled with ...porcini powder!

Ingredients: spaghetti (durum wheat or corn if you are celiac), 5 tablespoon extra virgin olive oil (or per your requirements), a clove of garlic, parsley and chilly pepper to taste, a good handful of dried porcini mushrooms.
Ingredienti: spaghetti (di grano duro o di mais 
se siete celiaci), 5 cucchiai di olio e.v.o. 
(o secondo i vostri gusti), uno spicchio d'aglio, prezzemolo e peperoncino q.b., una manciata di ottimi funghi porcini secchi.
While waiting for the water to boil to cook spaghetti, 
start  finely chopping a good handful of 
dried porcini in the multi-purpose cutter. 
Mentre attendete che l'acqua bolla per cucinare gli spaghetti, cominciate a tritare finemente una buona manciata di porcini secchi nel tritatutto.

Quando gli spaghetti sono quasi pronti, scaldate l'olio 
nella padella e fatevi rosolare l'aglio e il peperoncino.  
Non appena  la pasta è scolata, saltatela nella padella a fuoco basso, con il trito di porcini e il prezzemolo.  Servite subito al fine di preservare tutto il profumo dei funghi!
Per chi ama i funghi, li ha già mangiati in tutti i modi oppure per coloro che non ne amano la consistenza viscida ;)
When spaghetti are almost ready, heat the oil in a 
pan and sauté the garlic and chilly pepper. 
As soon as pasta has drained, toss it in the pan 
over low heat with the chopped mushrooms and parsley. 
Serve immediately in order to preserve all the the mushrooms flavor!
For those who love mushrooms, has already eaten them in any way or for those who do not like the slimy texture ;)
   

                         





Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...