10/14/2010

2nd recipe Rucola/Rocket: Boccioli di bresaola alla rucola e Feta Bresaola rosebuds with rocket and Feta (greek cheese)

 
Hi All, today we go on with the 2nd recipe about the rocket: Bresaola (dried salt beef typical of the Valtellina area in Lombardy) rosebuds
with rocket and Feta, the greek cheese. It's a dish that can be
proposed as a starter or as a second course, light but hearty.

Ingredients (per person as usual): 12 slices of Bresaola,
a bowl of rocket, 1 slice of Feta (greek cheese), some
blades of chive, extra virgin olive oil, balsamic vinegar or
vinegar glaze, salt as required.

Place 3 slices of Bresaola in a plate, 2 vertically, 1 horizontally,
so to form a cross. Dress in a bowl del rocket with extra virgin olive oil, the balsamic vinegar or vinegar glaze (i prefer it) and salt, 
according to your preferences (img. 1). 
Img. 1

Then chop the salad finely. In the meantime, dip the chive into
the boiled water for 1 minute. We use the blades to tie the Bresaola
 so to form the "rosebuds" (img. 2 e 3).
Img. 2 
Img. 3
 After that, put a teaspoon of rocket salad in the middle of the Bresaola,
lay a little piece of Feta down on it (img. 4)  

Img. 4
Tie the Bresaola with the blades of chive as per picture below (Img. 5)  

Img. 5
Repeat moves until you form at least 4 rosebuds,
the right portion per person.
The rosebuds are ready to be served! (Img. 6) 
Good appetite!


 Ciao a tutti, oggi continuiamo con la seconda ricetta riguardante la rucola: boccioli di Bresaola con rucola e Feta (il formaggio greco). Si tratta di un piatto che può essere proposto sia come antipasto che come secondo piatto, leggero ma nutriente.  
Ingredienti (a persona, come al solito): 12 fette di Bresaola,
 una ciotola di rucola, 1 fetta di Feta, alcuni fili di erba cipollina e olio extravergine di oliva, aceto balsamico o glassa di aceto balsamico (io la preferisco) e sale secondo i vostri gusti.

Disponete 3 fette di bresaola su un piatto, 2 verticalmente,
1 orizzontalmente, così da formare una croce.
Condite,  in una ciotola, la rucola con l'olio,
l'aceto balsamico o la glassa di aceto balsamico e il sale, secondo le
vostre preferenze (img. 1).

Poi tagliuzzate l'insalata finemente. Nel frattempo, immergete l'erba cipollina nell'acqua bollente (magari in quella della pasta!) per 1 minuto. Useremo i fili d'erba cipollina per legare la Bresaola, così da formare dei "boccioli" (img. 2 e 3).

Successivamente, mettete un cucchiaino di insalata di rucola nel mezzo
della bresaola e adagiatevi sopra un pezzetto di Feta (img. 4). 

Legate ora la bresaola con i fili d'erba cipollina come mostrato in foto
 (Img. 5).  Ripetete i passaggi fino a formare 4 boccioli, la porzione
 minima per una persona.

I "boccioli" sono pronti per essere serviti!
Buon appetito!




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