Hi All, today we go on with the 2nd recipe about the rocket: Bresaola (dried salt beef typical of the Valtellina area in Lombardy) rosebuds
with rocket and Feta, the greek cheese. It's a dish that can be
proposed as a starter or as a second course, light but hearty.
Ingredients (per person as usual): 12 slices of Bresaola,
a bowl of rocket, 1 slice of Feta (greek cheese), some
blades of chive, extra virgin olive oil, balsamic vinegar or
vinegar glaze, salt as required.
Place 3 slices of Bresaola in a plate, 2 vertically, 1 horizontally,
so to form a cross. Dress in a bowl del rocket with extra virgin olive oil, the balsamic vinegar or vinegar glaze (i prefer it) and salt,
according to your preferences (img. 1).
Img. 1 Then chop the salad finely. In the meantime, dip the chive into the boiled water for 1 minute. We use the blades to tie the Bresaola so to form the "rosebuds" (img. 2 e 3). |
Img. 2 |
Img. 3 |
After that, put a teaspoon of rocket salad in the middle of the Bresaola,
lay a little piece of Feta down on it (img. 4)
Tie the Bresaola with the blades of chive as per picture below (Img. 5)
Img. 5 |
Repeat moves until you form at least 4 rosebuds,
the right portion per person.
The rosebuds are ready to be served! (Img. 6)
Good appetite!
Ciao a tutti, oggi continuiamo con la seconda ricetta riguardante la rucola: boccioli di Bresaola con rucola e Feta (il formaggio greco). Si tratta di un piatto che può essere proposto sia come antipasto che come secondo piatto, leggero ma nutriente.
Ingredienti (a persona, come al solito): 12 fette di Bresaola,
una ciotola di rucola, 1 fetta di Feta, alcuni fili di erba cipollina e olio extravergine di oliva, aceto balsamico o glassa di aceto balsamico (io la preferisco) e sale secondo i vostri gusti.
Disponete 3 fette di bresaola su un piatto, 2 verticalmente,
1 orizzontalmente, così da formare una croce.
Condite, in una ciotola, la rucola con l'olio,
l'aceto balsamico o la glassa di aceto balsamico e il sale, secondo le
vostre preferenze (img. 1).
Poi tagliuzzate l'insalata finemente. Nel frattempo, immergete l'erba cipollina nell'acqua bollente (magari in quella della pasta!) per 1 minuto. Useremo i fili d'erba cipollina per legare la Bresaola, così da formare dei "boccioli" (img. 2 e 3).
Successivamente, mettete un cucchiaino di insalata di rucola nel mezzo
della bresaola e adagiatevi sopra un pezzetto di Feta (img. 4).
Legate ora la bresaola con i fili d'erba cipollina come mostrato in foto
(Img. 5). Ripetete i passaggi fino a formare 4 boccioli, la porzione
minima per una persona.
I "boccioli" sono pronti per essere serviti!
Buon appetito!
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